- Home
- Kinderfeest Tips
- Regenboogtaart Recept!
Zelf een regenboogtaart maken!
Er is niets leukers dan zelf een taart maken. Daarom laten wij zien hoe zelf een regenboogtaart maakt voor je kinderfeest. Veel bakplezier!
Ingrediënten:
- 360 g boter
- 360 g basterdsuiker
- 360 g zelfrijzend bakmeel
- 6 grote eieren
- 4 theelepels vanille-extract
- 40 ml melk
- Rode kleurstof
- Oranje kleurstof
- Gele kleurstof
- Groene kleurstof
- Blauwe kleurstof
- Violette kleurstof
Ingrediënten voor het glazuur:
- 200 g boter
- 220 g roomkaas
- 700 g poedersuiker
Stap 1
Verwarm de oven op 180°C en vet de drie bakvormpjes in.
Doe 180 gram boter in een kom met 180 gram basterdsuiker, 180 gram bloem, 3 eieren, 2 theelepels vanille-extract en 20 ml melk. Klop het met een elektrische handmixer tot een licht en romig mengsel.
Stap 2
Verdeel het mengsel gelijkmatig over drie kommen. Doe rode kleurstof in de eerste kom, oranje in de tweede en geel in de derde. Voeg slechts ¼ theelepel kleurstof per keer toe tot je de gewenste kleur hebt bereikt, meng het goed! Voeg vervolgens dit mengsel in de drie bakvormpjes en verdeel het tot gelijke hoogte. Bak ze alle drie in de oven gedurende 12-15 minuten tot dat ze stevig aanvoelen. Zet ze op een rooster om af te koelen.
Stap 3
Gebruik de resterende cake-ingrediënten en herhaal het proces om nog drie gekleurde lagen te maken. Kleur deze groen, blauw en violet.
Stap 4
Doe voor het glazuur de boter en roomkaas in een kom en klop tot een glad mengsel. Voeg de helft van de poedersuiker toe en meng het goed. Voeg vervolgens de rest van de poedersuiker toe en klop tot een glad mengsel.
Stap 5
Leg de paarse laag op een bord en besmeer hem met een beetje glazuur. Leg dan de blauwe laag er bovenop. Ga zo door met het aanbrengen van laagjes (volgens de kleuren van de regenboog). Smeer een dun laagje glazuur rond de zijkanten van de cake en laat de cake opstijven tot hij stevig is.
Stap 6
Smeer de rest van het glazuur over de bovenkant en zijkanten van de cake. Koel tot het stevig is.
Eetsmakelijk!